APT

apt is een van de gereedschappen van Debian en afgeleiden om software te installeren, bij te werken en te verwijderen. In onderstaande voorbeelden wordt verondersteld dat je als root ingelogd bent. Als dat niet het geval is kun je meestal sudo voor het commando zetten.

Geïnstalleerde software actualiseer je met de volgende 2 commando’s:

apt update
apt upgrade

Nieuwe software installeer je met het volgende commando:

apt install pakketnaam

Als je wilt zien of een pakket al op je systeem geïnstalleerd is, type je het volgende commando:

apt list pakketnaam --installed

Je doorzoekt de pakketdatabase met het commando:

apt search zoekterm