Nwipe – zorgvuldig harde schijf wissen

Met NWIPE zorg je voor een zorgvuldige vernietiging van de data op een ssd / harde schijf. Nwipe is een afgeleide van het Dban programma. Dban draait niet op een lopende installatie en daarom is nwipe ontwikkeld. Bij gebruik van dit programma geldt 1 grote waarschuwing: als je niet oplet vernietig je met nwipe ook de data van je besturingssysteem. Nwipe installeer je onder Debian en afgeleiden met het volgende commando:

sudo apt install nwipe

Nwipe start je met beheerdersrechten als volgt:

sudo nwipe

Je krijgt dan een overzicht van de schijven te zien die je kunt wissen. Let hier goed op. Na selectie start je het wissen door het intoetsen van de hoofdletter S.