Screen – sessie terminal venster beheren

Met screen is het mogelijk om een terminal sessie met je Linux computer af te breken en op een later moment weer op te starten. Onder Debian en afgeleiden installeer je screen met:

sudo apt install screen

Een sessie die je wilt bewaren om een latere keer weer mee verder te gaan (de computer waarmee je verbinding maakt moet wel aan blijven staan) doe je met het commando:

screen -S naamsessie

Screen opent een sessie. De sessie verlaat je door eerst de CTRL-A in te drukken en daarna de letter D.

Met het volgende commando zie je een overzicht van de actieve screen sessies:

screen -ls

Je komt weer terug in een sessie met screen door middel van het volgende commando:

screen -R naamsessie