WordPress Contact Form 7 hangt

Met de plugin Contact Form 7 maak je op een eenvoudige wijze formulieren op je WordPress website. Op een gegeven moment bleef bij mij het formulier hangen na het klikken op de ‘Verzend’ knop (zie onderstaande afbeelding). Rechts naast de verzendknop bleef steeds in het rondje het puntje ronddraaien.

Na een tijd zoeken ben ik er achter gekomen wat het probleem veroorzaakt. Namelijk het gelijktijdig gebruik van de plugin Disable REST API in combinatie met Contact Form 7. Deze plugin zorgt ervoor dat niet ingelogde site bezoekers geen gegevens over je website te zien krijgen die ze niet hoeven te zien. In de plugin Disable REST API is het mogelijk om de rest api wel toe te staan op het contactformulier. Dit doe je als volgt: Klik in de WordPress beheermodule in de linkerbalk op Instellingen en vervolgens op Disable REST API. Scroll in het scherm dat volgt naar  /contact-form-7/v1. Zorg daarna dat /contact-form-7/v1/contact-forms/(?P\d+)/feedback aanstaat. Zie onderstaande afbeelding.