Achtergrondtaken

Na de installatie van Nextcloud zijn de achtergrondtaken zo geconfigureerd dat ze via Ajax aangestuurd worden. In de documentatie van Nextcloud staat vermeld dat dit de minst betrouwbare methode is. Na de melding ‘Sommige taken zijn sinds 2 jaren geleden niet meer uitgevoerd. Overweeg om over te schakelen naar systemcron.’ heb ik daarom de achtergrondtaken via Cron geconfigureerd via instellingen Beheer -> Basisinstellingen -> Achtergrondtaken.

Daarna moet nog een cronjob geconfigureerd worden. Ik heb ervoor gekozen om in plaats van een cronjob een systemd service en systemd timer aan te maken. In de onderstaande link staat vermeld hoe deze systemd service en -timer aangemaakt moeten worden.

Bron: https://docs.nextcloud.com/server/20/admin_manual/configuration_server/background_jobs_configuration.html